Nyårsafton

       2010-12-31 / 16:43:56



Ikväll kommer jag glida runt i dessa snyggingar! 499kr på Scorett.

Dag 1 - Presentation av mig själv

       2010-12-30 / 19:48:59

Kan väl börja med att berätta att jag heter Erika Edorsson, vilket man nog fattar pga bloggnamnet.
Jag bor i Gävle, i ett radhus tillsammas med min mamma, pappa, brorsa och hund. Tänker inte berätta så mycket om dom än, det kommer i ett annat inlägg. Jag har i alla fall bott i samma hus i hela mitt liv, i 17 år. Jag gillar Gävle, men kommer nog flytta härfrån när jag blir äldre, ett tag i alla fall.

Jag går mitt andra år på gymnasiet, teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggnad. Det är en ganska jobbig linje, mycket plugga alltså. Ibland blir jag så trött på allt plugg att jag inte kan fatta varför jag valde den linjen. Men sen är det ju det här med att jag inte har någon aning om vad jag vill bli när jag blir stor, därför valde jag en studieinriktad linje.
Jag har aldrig vetat vad jag vill bli när jag bli stor, har liksom inte haft något drömyrke sådär. Efter skolan vet jag att jag vill åka till USA ett år i alla fall, vore så sjukt coolt! Har alltid velat veta hur det är att bo där, och det är ett sånt där land man bara måste ha varit till. Sen vore det även askul att bli bättre på engelska!

På min fritid gör jag inte mycket... haha. Är ju med mina vänner såklart! Men har inga fritidsintressen direkt. Jag slutade att spela fotboll för ett år sen (oj är det så länge sen!!! :o). Jag spelade fotboll i ca 10 år och jag älskade det! Alla cuper, läger, matcher och träningar med 93laget, det var så underbart.
Nu tränar jag nästan ingenting... spelar tennis med min pappa o brorsa nån gång i veckan. Men till 2011 ska jag skaffa friskis kort och det blir det andra bullar. Saknar faktiskt att träna, man mår så bra då.
Att fotografera är ett intresse jag fått dom senaste åren. Jag fotar med min Nikon D5000. I julklapp fick jag ett stativ så nu kommer det bli ännu roligare att fota!

Vet inte om det finns något mer att berätta. Kan berätta lite randomgrejer: Jag hatar dom flesta grönsaker. Jag tycker om konstiga grönsaker som brockoli och sånt ni tycker är äckligt men inte gurka och tomat tex. Jag har jättelätt för att bli svartsjuk. Jag hatar att flyga. Jag är bortskämd. Jag har haft en hamster. Jag har inget mellannamn.

Nu kanske ni känner mig lite bättre än innan! ;)

Josefine 17 år! (26/12)

       2010-12-27 / 19:38:16


charmig bild...

Igår fyllde ju min fina vän Josse år! Det är ju självklart värt ett stort GRATTIS!
Bättre sent än aldrig, right? Men var faktiskt dit och firade henne med en liten present och massa fika.

Äntligen är du nu lika gammal som oss andra. (Fast äldre än Sofia då förstårs) Inte för att det varar så länge, men du får vara glad så länge det varar hihi.

Josse har jag kännt väldigt länge, sen sexårs faktiskt. I femman (?) så blev vi med i samma "gäng", som vi kallade för knoppen, om jag inte minns helt fel? Hahahah, vilka minnen.

Du ska veta att du är en mycket fin vän och man mår väldigt bra i ditt sällskap för du har nästan alltid humöret på topp och får andra att bli glada! Borde finnas fler som du.
Så grattis i efterskott och jag hoppas att din födelsedag blev bra! ♥

Julafton

       2010-12-26 / 01:05:20


Elli vaktar julklapparna. Hon blir helt tokig av paket och vill vara med och öppna allihopa! Ibland händer det att hon öppnar dom i smyg också....


I julkulan kan ni se mitt kamerastativ som jag fick i julklapp! Ja mig kan ni ju inte heller missa...




Ja nu är julafton över, igen. Men jag kände nästan aldrig att det var julafton! Tråkigt nog så växer man väl ifrån det, lite grann iallafall. Fast julen kommer alltid att vara den mysigaste tiden på året, enligt mig! Tänkte att jag kunde visa några julklappar jag fick imorgon, för jag har inte haft tid att knäppa kort på dom, fast kamerastativet kan ni ju som sagt se i julkulan på bilden.

Juldagen, är ju också över nu faktiskt. Juldagen är ju nästan lika mysig som julafton. Man sitter i tv-soffan nästan hela dagen och äter massa julgodis från gårdagen och kollar på alla filmer som går på tv. Supermys! Så ser i alla fall mina juldagar ut. Egentligen skulle vi åkt till mormor och morfar för att äta också, men mamma har blivit så förkyld och morfar har så dåligt immunförsvar så det funkade inte.

Hoppas att alla fick en bra julafton! :)

God Jul

       2010-12-24 / 14:34:13

God Jul allihopa!
Hoppas att ni är hemma och firar med era familjer o släkt idag och har det trevligt. Jag har nyss ätit tomtegröt till lunch och snart blir det Kalle Anka såklart. Senare ska vi hem till farmor och Sten-Inge för julmat... mmmm så gott!

Julen handlar inte om godis och glitter och vem som får vad,
den handlar om att ge av sitt hjärta och göra nån glad.
God Jul!

Jul

       2010-12-24 / 00:27:52





Bjuder på lite fula och suddiga bilder som jag knäppte idag (igår). Men ville bara visa min alldeles egna julgran som jag har i mitt rum.

Nu borde jag gå och lägga mig så att jag kan vakna upp pigg till julafton. Är faktiskt väldigt trött... ställde klockan imorse för att åka in till stan med Linnea o köpa dom sista julklapparna då. Kom hem sent och då byggde jag ett pepparkakshus, kanske kommer en bild senare på det mästerverket. Och nyss kollade jag på filmen "Julfritt" som gick på ettan, då fick jag faktiskt lite julkänsla äntligen!

Nu ska jag sluta babbla och gå o lägga mig! Om jag inte skulle blogga imorgon får jag väl önska er alla en God Jul nu då! :)

Sista julklappsinköpen

       2010-12-24 / 00:04:08




Idag köpte jag dom allra sista julklapparna inför julafton! (vilket det faktiskt är nu.) Blev en fika på java också med bästa Linnea! Kanske satt några timmar förlänge? Hade ju egentligen lite att göra där hemma, men  whatever. Trevligt var det.

Knäck

       2010-12-22 / 23:24:39



Idag tänkte jag tipsa om världens godaste julgodis!. Jag menar såklart knäck! Det finns inget godare.

Du behöver:
~2dl grädde
~2dl sirap
~2dl socker
Alltså inte alls många ingridienser. Rör om alltihopa i en kastrull (hellst en stor, då går det fortare att koka) och låt det koka på mycket svag värme. Det ska koka i 20-40 minuter, beroende på storleken på kastrullen. Sen kan du prova om knäcksmeten är klar genom att hälla i lite av knäcken i ett glas kallt vatten. Om du sen lätt kan forma knäcken till en boll är det klart att hälla upp i formarna! Det blev ca 100 st. Enkelt och superdupergott!

Sen kan man ju självklart ha i mandel också vilket jag tycker är gott, men vi hade inge mandel hemma.

Uppsala

       2010-12-21 / 22:47:25



Ja så här slitna var vissa på tåget imorse som gick kl 07.47 mot Uppsala. Klassen skulle till Uppsala för en dag med mellanöstern spel... intressant om man fattar vad man gör, vilket jag inte gjorde! Och när vi äntligen skulle förklara krig mot dom andra, nej då skulle vi åka hem. Jaja, inte deppar jag för det inte, imorn får vi ju jullov!

Imorgon tänker även jag nu påbörja denna lista:
Dag 1 - Prestentation av mig själv
Dag 2 - Min första kärlek
Dag 3 - Mina syskon
Dag 4 - Mina föräldrar
Dag 5 - Berättar om något busigt jag gjort
Dag 6 - Min dag i detalj
Dag 7 - Min bästavän/bästavänner
Dag 8 - Pinsammaste jag någonsin gjort
Dag 9 - En perfekt helg för mig
Dag 10 - Det här hade jag på mig idag
Dag 11 - Någon jag kan prata med om allt
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den frisyr jag trivs bäst i
Dag 14 - Vem jag helst skulle vilja byta utséende med
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min önskelista
Dag 17 - Min favoritresa
Dag 18 - Min bästa födelsedag
Dag 19 - Något jag saknar
Dag 20 - Den här dagen för precis ett år sedan
Dag 21 - Fula ovanor
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Något jag önskar att jag gjorde mer
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - Min skoltid
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Mina favoritskor
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Vart jag helst vill vara just nu

Kommer kanske inte att skriva om en sak varje dag, men jag kommer att göra så gott jag kan! ;)

Chokladpraliner

       2010-12-20 / 22:58:38




Tänkte tipsa er om ett busenkelt julgodis recept! Det enda man behöver ha är mandelmassa, mörk choklad och lite kakao om man vill. Man rullar mandelmassan till små bollar och sen doppar man dom i smält choklad. Till sist kan man ha på lite kakao för att dom ska se finare ut. Enkelt va?

Fjärde advent

       2010-12-19 / 22:00:59



Idag är det ju som sagt fjärde advent. Tänk vad tiden går fort, jag har inte börjat längta till julafton äns... Fast det kanske bara är att inse att man inte gör det längre. Men lite julkänsla har jag allt fått, för idag har jag slagit in lite julklappar, laddat hem massa julfilmer, satt upp en julgran i mitt rum och ätit lussekatt och druckit glögg. Inte illa på fjärde advent.

Nu ska jag och hunden ta och sätta på en av julfilmerna, får se om det blir Sunes jul kanske. Börjar halv 1 imorgon då jag har årets sista prov!!! Så jag kan vara uppe länge idag. Om ni har tips på någon bra julfilm så får ni hojta till! Hörs så länge :*

Snö

       2010-12-17 / 19:44:00



Hej allihopa!
Angående varför jag inte alls bloggat nå mycket är för att den här veckan började min provvecka! Då har vi en vecka då vi bara gör prov. Fast nu så har jag bara ett prov kvar, vilket känns jäkligt skönt. Och idag så gjorde jag mitt sista kemiprov i hela mitt liv!!! (förhoppningsvis...) Så nu är jag tillbaka på bloggbanan igen.

Dom två bilderna som jag la in har jag ingen aning om jag gillar eller inte... När jag var ute och knäppte dom kändes det bara fel, men sen nu när jag är inne och har redigerat dom så börjar jag faktiskt gilla dom.

Nu ska jag faktiskt försöka fixa ihop det med lite sladdar och allt för att spela "Eye Toy". Ni vet det där tv-spelet då man ser sig själv på tv:n och så ska man springa, hoppa och slå och allt vad man gör. Det var år sen jag spelade det, så nu är det dags! Ha en trevlig helg.

Grattis Erika!

       2010-12-11 / 23:38:37





Idag är det ingen vanlig dag, för idag fyller Erika Lundahl 17 år! Så vi säger ett stort grattis till henne. Jag var då först med o skriva grattis på facebook, extremt viktigt, haha nejdå.

Tänkte skriva lite fina ord nu om min vän, men får så jävla ont i ryggen av att sitta vid datorn, men det får vi strunta i helt enkelt.

Erika och jag har varit kompisar sjukt länge, ända sen dagis faktiskt. (Eftersom Erikas minne är kasst så kommer hon säkert inte äns ihåg någonting av vad jag kommer skriva, haha!) Det började som sagt med att vi blev kompisar på dagis, bästa kompisar faktiskt. Vi umgicks ju väldigt mycket på dagis och även utanför dagis, så en dag frågade jag henne bara "Ska vi bli bästisar?". Och hon sa ja. Haha så enkelt vare liksom på den tiden. Sen började vi 6-års och hamnade i samma klass och vi var med varandra varenda dag, och då menar jag verkligen varenda dag. Varenda dag i flera år. Alltid efter skolan gick vi hem till någon av oss för att käka "mellis". Vi kunde äta hos mig i ett halvår innan vi bytte och åt hos Erika i ett halvår, hahah! Vi var även en hel del ute i lekparken och körde olika tävlingar som gick ut på att ta sig så snabbt som möjligt runt olika hinder. Då var också Jesper med och lekte. Shit vilka tider alltså... allt var så himla enkelt och roligt.

Jag vet att jag inte var jättelätt att ha o göra med... Jag var bossen när vi var små. Jag var ju större och starkare så jag fick bestämma haha. Om jag inte fick som jag ville blev jag skitsur. Men med åren så fick Erika en större vilja och växte upp till en kaxig tjej! (Som hon är än i dag hihi).

Jag har alltid varit avundsjuk på Erika! Hon hade hund/hundar vilket var otroligt orättvist, hon hade en sommarstuga, hon hade en tvilling, hon var bäst i klassen och inte ett dugg blyg. Så det var ju inte så konstigt jag var avundsjuk? Men en dag gick min önskan i uppfyllelse och pappa berättade för Tobbe och mig att vi skulle skaffa hund! Då var Erika den första jag ringde och jag var så glad så att jag hade ont i magen kom jag ihåg.

Till sexan bytte vi båda till helt olika skolor vilket gjorde att vi gled isär. Erika skaffade en massa nya kompisar i sin klass och glömde väl bort mig. Haha nejdå, vi var fortfarande kompisar men inte alls lika tajta som innan.

Än i dag är vi fortfarande kompisar vilket jag är sjukt glad för. För det är med henne som jag har dom bästa och flesta minnena med. Det är med henne som jag har minnen från min barndom och från alla tokiga saker man gör som tonåring. Jag kommer aldrig glömma min barndom med dig Erika, även om du redan har gjort det haha! Jag skulle göra allt för att få uppleva den tiden igen. När det var Erikorna, sköldpaddorna.

Så än en gång, stort grattis på din födelsedag! ♥
Nästan så att jag inte hann publicera innan klockan slog tolv.

Min lördag

       2010-12-11 / 13:27:35



Hallå! Min lördag kommer att bestå av plugg, plugg o plugg. Fast några timmar kommer jag spendera i pulkabacken tillsammas med klassen! Kommer nog bli roligt det.

Nu tänker jag faktiskt inte skriva nå mer, för jag måste börja plugga. Vi hörs!

Dålig uppdatering

       2010-12-10 / 17:31:34

Har inte uppdaterat någonting alls på sistone. Jag har prov nästan varje dag fram till jullovet, så det är därför. Jag har absolut ingen tid över till någonting. Men från den 21 december ska jag bli asbra på att blogga! Jag lovar det.

Idag så hade vi körkortsterori för sista gången med våran grymma lärare Stefan! Kommer sakna det jag... Kommer sakna att ha lektion med Erika två gånger i veckan också (konstigt nog).  Stefan bjöd oss på julmust och pepparkakor och fordonsprovet vi gjorde var superlätt, så det var skönt!

Ikväll ska jag se idolfinalen tillsammas med Josse, Sofia och Erika. Kommer nog bli supermys!

Harry Potter and the deathly hallows

       2010-12-05 / 22:39:02



Igår såg jag Harry Potter and the deathly hallows. Fan va den var bra! Även fast man bara får se den första halvan av boken så var nog det här den bästa filmen hitills! Längtar som en tok till sista filmen nu! Fast kommer kännas tråkigt att det är slut då... Tummen upp för Harry Potter!!!

Winterpictures

       2010-12-04 / 17:32:25




Idag har jag varit ute och knäppt lite vinterbilder. Kommer förmodligen att lägga in fler imorgon. Jag tycker det är svårt att få till bra bilder när det är snö ute, det är lättare på sommaren. Självklart skulle jag fota nere vid ån så när jag äntligen kom fram dit så hade man snö upp till knäna!

När jag ändå pratar om snö och vintern så kan jag ju berätta att jag igår gjorde vinterns förtsa vurpa. Var påväg hem till Linnea och tyckte jag var smart som tog uggsen eftersom dom är så pass varma. Varma var dom men dom var också fruktansvart hala! Halkade fram till Linnea och en gång ramlade jag (såklart) och slog bakhuvet i marken...

Tomtegröt

       2010-12-01 / 22:44:20



Tog en lång sovmorgon idag då jag hann med en hel del plugg! Till frukost/lunch åt jag tomtegröt(!) Så otroligt gott tycker jag att det är. Vet att vissa inte alls tycker om gröt, vilket jag inte kan förstå! En lussekatt slank ner också. ;)

Kollade på första delen av julkalandern idag "Hotell gyllene knorren". Verkar faktiskt som om det kan bli en bra julkalander. Kalla mig töntig men julkalendern ska man ju kolla på... Fick även äta upp min första chokladbit ur min chokladkalender. Även där ett måste att ha! ;)